Francia művészeti főiskola
magyar tagozata

A párizsi székhelyű Visart Paris - School of Visual Arts magyar tagozata vagyunk. A francia művészeti főiskola tananyagát tanítjuk. Az alapdiploma szinten Budapesten az oktatás magyar nyelven folyik, de francia tanárok vizsgáztatnak, és a diákok francia diplomát kapnak. A végzett diákok mesterképzésen vehetnek részt Párizsban.

Miben különbözünk ?

(1) A francia felfogás nagy mértékben eltér a magyartól. Szerintük a vizuális kommunikáció minden elemét ismerni kell, nem lehet csak kiragadott részterületekkel foglalkozni. Tervezőgrafika? Képi ábrázolás? Elektronikus ábrázolás? Animáció? Média design? A Visartban nem kell már a felvételinél eldöntenem, hogy milyen szakot válasszak. A Visartban a diákok megismerik, és a tanulmányok végén használni tudják a vizuális kommunikáció teljes eszköztárát.
Végzett hallgatónk véleménye a kérdőíves felmérésünk során:
"Nem csak egy valamihez értek, hanem technikai hozzáértésből egy nagyon széles skálát tudok felmutatni, szinte mindenhez értek, és fantasztikus rálátásom van, hogy az adott ötlet megvalósításához mely eszköz a legcélravezetőbb, korlátok nélkül."

(2) Diákjaink magyar nyelvű tanulás után francia diplomát szerezhetnek. Egy francia művészeti diploma az egész fejlett világban ismert, elismert. Ezzel a diplomával jóval szélesebbek diákjaink lehetőségei a külföldi munkavállalásra, illetve külföldi művészeti egyetemi mesterképzésre.

(3) Tanáraink valamennyien gyakorló szakemberek. Volt diákjaink véleménye szerint, a Visart nagy előnye:
"Olyan tanárok, akik mind dolgoznak is valahol, tehát élő gyakorlattal rendelkeznek, nem csak tanítanak (mint a legtöbb egyetemen, főiskolán)." "A tanárok szakmai tudása. Élethű betekintést adtak arra, ami ránk várt."

további különbségek

Diploma

A sikeres diplomavizsga és nyelvvizsga letétele után a hallgatók megkapják a francia főiskola francia állam által akkreditált "NIVEAU 2" típusú diplomáját. A magyar hallgatók ugyanazt a diplomát kapják, mint francia társaik a párizsi intézményben. A francia diploma nem tanúsít Magyarországon megszerezhető végzettséget, szakképzettséget.

Lehetőség van az ötödik év elvégzésére Párizsban. A diákok kétféle mesterképzés közül választhatnak. A kifejezetten alkalmazott művészeti, szakmai jellegű "MASTER OF ARTS" képzés végén a sikeres hallgatók két mesterdiplomát kapnak: a Visart Paris mesterdiplomája mellett megkapják a Royal Academy of Art in Brussels meserdiplomáját is. Lehetőség van művészeti menedzser MBA diploma szerzésére, melynek elnevezése: "MBA, MANAGEMENT DES ARTS VISUELS". Ez a Visart Paris és a Univeristé de Perpignan közös programja, amely végén mindkét intézmény kiadja diplomáját. A mesterképzések Párizsban végezhetők, feltétlenül szükséges a francia és az angol nyelv jó ismerete, a tanév 12 hónapos.


Oktatási program
TANANYAG

Követjük a francia partnerfőiskola tanmenetét, időbeosztását, tantárgy felosztását, oktatási struktúráját és értékelési rendszerét. Szemeszterenként 7-8 szaktantárgyból, összesen szemesztertől függően heti 20 - 22 szakórából áll az órarend.

MÓDSZER

Átvesszük a francia partnerintézmény folyamatos kontroll szisztémáját, a diákok tanáraik vezetésével minden egyes elkészült feladatot közösen elemeznek és véleményeznek.

ÉRTÉKELÉS

Az osztályozás az 1-20 skálán történik. Bukás az, ha a részosztályzatok átlaga nem éri el a 12-es osztályzatot.


SZAKMAI GYAKORLAT

A diploma megszerzéséhez minden hallgató köteles három alkalommal szakmai gyakorlaton részt venni.


NYELVI KÖVETELMÉNYEK

A francia diploma megszerzéséhez a magyar hallgatóknak francia vagy angol nyelvből legalább középfokú nyelvvizsgával kell rendelkezniük.


HÍREK

Gratulálunk Györgyi !


Nagy-Balogh Györgyi (Visart Alumni 2009) Borz díjas az idei ARC kiállításon, gratulálunk!!
A Borz díjat a zsűri annak a pályázónak ítéli oda, aki a berögzült sémákból kilépve a legkedélyborzolóbb, legpimaszabb pályaművet küldte be. Györgyi munkája a magyar zászló átfogalmazása ezzel a szöveggel: "Magyarország zászlaja három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld a remény jelképe."

2017-09-12


GÓLYATÁBOR 2017 - Királyrét


2017-09-06


Gratulálunk Ildikó !


Licenciás Ildikó (Visart Alumni 2008) kiállítása legújabb festményeiből szeptemberben nyílik a Pólus Galériában.

2017-09-02


Gratulálunk Marci !


Magvető Kiadó - Visart közös pályázat eredmény: Németh Márton címlaptervei megjelenés előtt!! Az elmúlt tanévben 3. és 4. éveseink címlapterv pályázatokat készítettek a Magvető megújult Zsebkönyvtár sorozatához. A kiadó végül Németh Márton, idén végzett hallgatónk munkáit választotta ki: az első Ottlik és Tar Sándor kötet pedig már előrendelhető. Gratulálunk Marcinak és még vagy 50 kötettervet kívánunk neki a következő években!

2017-08-16


Gratulálunk Gergő !


Cuba Gergő (Visart Alumni 2008) az Allison Advertising megbízásából indult egy Zeneakadémia által kiírt tenderen éééés ezzel Arany Penge díjat nyertek Arculat- és Logótervezés kategóriában! Gergő a tervéről: "a feladat egy komolyzenei világverseny arculati alapvetéseinek megtervezése volt, amely a Bartók Világverseny nevet viseli. A kiírásban hangsúlyosan szerepelt, hogy Bartók nevéhez köthetőnek kell lennie, az ő művészetének, filozofiájának kellene visszaköszönnie a logóban is. Ezt a tendert két körben megynertük, így végül az én logómmal indult el a Bartók Világverseny szervezése :)."
2017-06-16


Gratulálunk Barbi !


Treszner Barbara illusztrátornak (Visart Alumni 2015) már a második könyve jelenik meg a Csimota Könyvkiadónál.
2017-06-06


Diploma kiállítás


2017-05-25


D I P L O M A V I Z S G A


2017-05-23


Beülős nyílt nap

Nyílt napunkon beengedtük az érdekődőket a normál órarend szerinti órákra. A látogatók végignézhették az aznapi bármelyik órát, vagy akár az összeset. Legközelebb novemberre tervezünk hasonlót.
2017-04-27
Régebbi hírek

VISART © 2004 - 2017