Bercsek Orsolya

Budapesten élek jelenleg is, évek óta szabadúszóként dolgozom. Szoktam dolgozni arculatokon, de leginkább digitális tervezésekkel foglalkozom.
Továbbra is nagyon jó alapnak tartom, hogy több területbe bele láthattunk szakmailag az iskola elvégzése alatt. Ezért is választottam az iskolát annak idején. Az utolsó év végére tisztában voltam alap szakmai irányokkal. Emlékszem, hogy az elvárt tervezési tempó nagyon erős volt, és a tanultak emiatt csak kicsit később tudtak leülepedni, ami nem volt szerencsés minden esetben, de mindenesetre abból a szempontból megedzett, hogy munkába állás elejétől tudtam határidőre teljesíteni, már évekkel ezelőtt is, ami azért nagyon jó. A Visart-ban tanultakat tudtam hasznosítani, személy szerint főleg a grafikai tervezés, arculattervezés irányt, mert az állt a legközelebb hozzám. A digitális tervezés akkoriban, amikor oda jártam még nem kapott akkora szerepet a suliban, és a valóságban is csak akkoriban indult be, szerintem. Ezzel csak később kezdtem el foglalkozni, de nem sokkal a Visart után.


Azoknak ajánlanám a sulit, akik nyitottak a vizuális kommunikációra és lehet még nem tudják pontosan melyik részével, de nagyon érzik, hogy szeretnének ezzel foglalkozni. Illetve, aki nem riad vissza az esetleges leterheltségtől és a gyakorlatias képzést részesíti előnyben. Ami nagyon jó szerintem a folyamatban, ahogy a kézi rajzból átalakulnak a tantárgyak.

érdekelne téged is ez a szak?

ha érdekel a tervezőgrafika, az arculattervezés, motion design, UI/UX és szeretnél gyakorló szakemberektől tanulni, vezető kreatív stúdióknál elhelyezkedni!

Tovább a szakleírásra