Szüts Zoltán

A Visart elvégzése óta Budapesten élek, és egy kis kihagyással utána (kb. fél év), sikerült art directorként elhelyezkednem a Red Bull saját, regionális reklámügynökségénél. Itt 5 nagyon hasznos évet töltöttem el, majd egy két rövid ügynökségi kitérő után ügyfél oldalon folytattam; azóta a BioTechUSA egyetlen art directora vagyok (amiről sokan nem tudják, hogy egy magyar családi vállalkozás, ami 70 országban van jelen). Az utóbbi években nagyobb hangsúlyt kezdtem fektetni a főálláson kívüli munkákra, igyekszem itt kiteljesedni.

Nagyon jó érzéssel emlékszem vissza azokra az évekre, főleg bizonyos tanárok miatt. Nekem az volt a meghatározó, hogy olyan oktatókat ismerhettem meg, akiknek a munkái inspirálni tudtak. Sok jót tudtam tanulni szemléletről, hozzáállásról, munkamódszerekről, de leginkább egy jó tanács ragadt meg bennem, ami azóta is eszembe jut, és amit azt hiszem az utolsó év végi vizsgán mondott az egyik francia tanár: az én munkáimra, stílusomra jellemző, hogy minél kevesebből próbálok minél többet kihozni, és emiatt ha hibázok, az nálam sokkal szembetűnőbb, ezért a többieknél sokkal jobban oda kell figyelnem azok elkerülésére, és precízebbnek kell lennem. Nem tűnik nagy megfejtésnek, de nekem ez azóta is meghatározza a munkámat. :) 

Gondolom sok tanár cserélődött mióta én végeztem, de biztos vagyok benne, hogy most is nagy előnye az iskolának, hogy szakmabéli tanároktól szerezhetnek tényleg releváns tudást azok, akik ide jelentkeznek, ráadásul ezt egy az átlagnál személyesebb közegben, ami szerintem nagyon sokat számít.

érdekelne téged is ez a szak?

ha érdekel a tervezőgrafika, az arculattervezés, motion design, UI/UX és szeretnél gyakorló szakemberektől tanulni, vezető kreatív stúdióknál elhelyezkedni!

Tovább a szakleírásra