Új vezetők a Visart-ban!

A Visart élén új főigazgatónk, Nemes Mara mellett a tanszékvezetői feladatokat Simon Attila, iskolánk oszlopos tagja látja el a 2021/2022-es tanévtől.

Új vezetők a Visart-ban!

A Visart élén új főigazgatónk, Nemes Mara mellett a tanszékvezetői feladatokat Simon Attila, iskolánk oszlopos tagja látja el a 2021/2022-es tanévtől.

A 2020/2021-es tanév a megújulás éve volt a Visart Művészeti Akadémia életében. Képzéseink új tárgyakkal bővültek, nívós tanári csapatunk pedig új szakemberekkel erősödött.

A Visart-ról köztudott, hogy egyediségét a francia szemlélet és párizsi anyaiskola, az elismert EFET STUDIO CRÉA magánfőiskola adja, mely javaslatokkal látja el az iskola működését. Az élet sajátossága, hogy a Visart új főigazgatójának személyének, Nemes Marának köszönhetően iskolánk a hazánkban prominens Krea Design Iskolával léphet együttműködésre. Mara neve sokak számára ismerős lehet, hiszen immáron 25 éve vezeti sikeresen a KREA-t. Nívós tanári csapatával neveli ki az ország magasan kvalifikált tervezőit, kreatívjait a design számos területén. A Mara személye által létesített kooperációnak köszönhetően a Visart és a KREA szakmailag és oktatóilag bizonyított szakmai csapata szoros együttműködésben viszi tovább a képzést.

Vizuális kommunikáció szakunkon a megújulás új tanszékvezetőnk személyével folytatódott. Örömmel adjuk hírül, hogy a 2021/2022-es tanévtől szakunk élére a Visart oszlopos tagja Simon Attila kerül. Attila neve a szakma hazai és nemzetközi képviselői között nem ismeretlen. Szakmai életútját szinte lehetetlen röviden összefoglalni. Felsőfokú tanulmányait a Magyar Iparművészeti Főiskola Csomagolástervező szakán végezte, majd az egyetem befejeztével alapító tagja volt a Lintas: Budapestnek. Az ügynökségi éveket követően barátaival és kollégáival létrehozta az Art Force Stúdiót, melynek 2004-ig volt szakmai irányítója. Az Art Force Stúdiós évei alatt egyik kezdeményezője volt a Magyar Grafika Stúdiók Egyesülete megalapításának. Aktívan részt vett a Royal Rocket Stúdió és a KREA Design Iskola grafika szakjának megszületésében is. Majd csatlakozott a Café Csoporthoz, melyen belül a későbbiekben megalakult a Café Design. Miután kiváltak a Café Csoportból, 2018 óta Brand Bar néven folytatják tevékenységüket és a cégnek jelenleg is Attila az ügyvezetője és kreatív igazgatója.

Munkái számos hazai és külföldi válogatásban jelentek meg, valamint több díjjal is jutalmazták. Mindezek mellett odaadással és alázattal végzi oktatói hivatását és hazánk számos kiváló grafikusa Simon Attila tanítványaként került a piacra. Munkája során inspirálja, kreatív gondolkodásra ösztönzi diákjait, míg feladataival felkészíti őket a piac legfrissebb változásaira. Iskolánkban Nemes Marával közösen a francia szellemiség jegyében folytatják inspiráló és konceptuális gondolkodásra ösztönző hivatásukat.


Megosztás

ezek is érdekelhetnek

2022-03-24

Óriási Visart siker! Graphis díjat hozott el volt hallgatónk!

Óriási Visart siker! Csetneki Fanni a Graphis Competitions New Talent Annual 2022 versenyén aratott sikert.

tovább olvasok
2022-03-11

Alumni+: A filmszakmában is ott vagyunk! Alumni hallgatónk a Netflix sikersorozatában

Pordán János volt hallgatónk a Netflix sikersorozatán dolgozik.

tovább olvasok
2022-02-12

Visart online tájékoztató

Lemaradtál szaktájékoztatónkról? Itt a lehetőség, hogy visszanézd online beszélgetésünket!

tovább olvasok